Raziskave

 

Zakaj GIZ?


Združenje proizvajalcev fasadnih sistemov in toplotnih izolacij (GIZ PFSTI) je nastalo z namenom, da tudi proizvajalci gradbenih materialov, ki prispevamo energetski učinkovitosti stavb, aktivno sooblikujemo gospodarsko politiko, zlasti v gradbenem sektorju. Zavedamo se namreč, da bo le sistematičen in dolgoročno orientiran pristop omogočil doseganje nacionalnih in evropskih okoljskih in gospodarskih ciljev.
Preberi več
 

Kako doseči skupne cilje?


Proizvajalci fasadnih toplotnoizolacijskih sistemov ocenjujemo, da lahko v Sloveniji s povečano stopnjo prenove obstoječih stavb, še posebej z dodatno toplotno zaščito fasad, bolj intenzivno posežemo v izpolnjevanje nacionalnih obveznosti iz podnebno-energetskega svežnja in obveznosti iz Kjotskega protokola.
Preberi več
 

Scenarij prenove GIZ PFSTI


Raziskava GIZ PFSTI (Vir: GI-ZRMK; 2011) je pokazala, da je potrebno za dosego energetskih ciljev prenoviti 7 % stanovanjskega fonda potrebnega obnove. Trenutni obseg prenov moramo torej povečati za 3,7x.
Preberi več
 

Multiplikativni učinki energetskih prenov fasad


Dejstvo je, da je izolacija fasad eden prvih in najučinkovitejših ukrepov za energetsko sanacijo stavb, ki pa bo hkrati vzpodbudil tudi izvedbo drugih ukrepov. Prav tako bi povečan obseg sanacij povečal obseg dela v gradbeništvu in s tem prinesel tudi pozitivne gospodarske učinke.
Preberi več
 
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh izolirajfasado.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.